De bouwvoortgang

Selecteer hier de bouwperiodes:

08 mei 2006

Zo dat is een tijd geleden........ We hebben het zo druk gehad met ons huisje dat er niet eens tijd is overgeschoten voor de site. Er is dan ook al weer aardig wat gebeurd. Hieronder een impressie van de voortgang tot nu toe.

Na ruim een jaar ingepakt te zijn mogen de boeken eindelijk uit de doos, wat een zaligheid

Dit is het geverfde eindresultaat

De verf glimt nog van nattigheid

Tja de datum staat niet meer echt op het netvlies maar ergens in februari denk ik is de boekenkast gezet. Een mooi stukje vakwerk! Maar ja dit stukje vakwerk was helaas nog niet geschilderd en ik kan jullie vertellen dit is een megaklus. In april zijn we twee weken lang zijn we 's avonds en in het weekend bezig geweest met gronden en aflakken. Het eindresultaat is super zoals jullie zien.

De start van de laklaag in olijfgroen

Zo dat is het eerste laag grondverf, nu nog een tweede en dan de laklaag......

De vele planken gaan in de grond.....

De kast ontdaan van de planken en klaar voor de eerste laag grondverf

 

Hink stap sprong naar boven

Welke tree mocht nu wel en welke niet?

De winterschilder is ook begonnen...... Frank is druk bezig geweest met de trap en deze ziet er nu glimmend uit. We hebben we een paar dagen moeten nadenken bij het beklimmen van de trap: wel,niet,wel,niet.... en was wel nu wel erop staan of niet of was het toch niet erop gestaan en wel geverfd....... Het is dus wel eens misgegaan helaas.

Het interieur van onze kast op de studeerkamer

Uiteindelijk hebben we twee kasten en moeten deze langs elkaar. Even schrikken we nog als het lijkt alsof de kasten niet naast elkaar passen. Maar gelukkig dit is gezichtsbedrog

.... en de eerste helft staat

Nog wat schroefjes erin....

gelukkig klopt alles en wordt het geraamte van de kast zichtbaar

 

Alles is gemarkeerd maar ja ook geschilderd!

.... en dan wordt het passen en meten met de stukken die we hebben

En dat betekent gronden en lakken. De zolder is een schilderfabriek geworden

Alle panelen moeten geschilderd worden

Hier moet de kast komen

In februari zijn we begonnen om zelf een kast te bouwen. Wij dachten dat kunnen we zelf en dat scheelt een hoop geld. Daar hadden we dus gelijk in. We kunnen het, het scheelt een hoop geld maar het kost ook zeeŽn van tijd, niet te geloven! Marco heeft de kast uitgetekend en samen hebben we de stukjes bij elkaar gezocht, geschilderd en de kast in elkaar gezet. Teamwork dus......