Het huis

Selecteer hier een sectie van het huis:

Op deze pagina gaan we in op de inrichting van ons nieuwe huisje. Met het pull-down menu kun je kiezen van welk onderdeel van het huis je meer wilt weten.

Zo komt de voorgevel van ons huisje er uit te zien. Een aantal van de elementen zijn typisch voor de pastorijstijl, zoals de arduinen omkadering van de voordeur, het ronde raampje (ossenoog), de arduinen vensterbanken en lateien en natuurlijk de boenselplank

Dit is de achtergevel. De uitbouw aan de rechterkant is de keuken. Op deze tekening is de boog boven de tuindeuren goed te zien. Deze boog komt ook terug in de woonkamer omdat er ook een boog is bij de doorgang naar de bibliotheekkamer en naar de keuken.

Dit is de plattegrond van de begane grond. Het huis is ruwweg 10m x 10m en de keuken is 4m x 4m. Heerlijk ruim dus. Naar de 1e verdieping zal een houten trap worden gebouwd en onder de trap komt een toilet. Helemaal links komt de berging met daarin de meterkast, de verwarmingsketel en een voorraadkast. Omdat we hier ook een deur naar buiten hebben, wordt dit de "achterom".

De woonkamer is ruwweg 9,4m x 4,2m en op de tekening is de boog getekend die tussen de bibliotheekkamer en de huiskamer gebouwd zal worden. Zo'n zelfde boog komt ook tussen de huiskamer en de keuken.

De keuken is ruwweg 4m x 4m en er komt een groot kookeiland in. In de sectie "Inrichting" komen we nog terug op de apparaten in de keuken maar we beloven jullie dat de keuken spectaculair wordt!

Zoals je kunt zien, krijgen we heel veel ramen in het huis en in de keuken.

Op de eerste verdieping krijgen we een logeerkamer, een apart toilet, een lekker ruime studeerkamer en een ruime slaapkamer en de badkamer.

De badkamer wordt voorzien van een inloopdouche met daarvoor twee wasbakken. Onder het raam komt een groot bubbelbad. Heerlijk!

Tussen de badkamer en de slaapkamer hebben we een inloopkast (dressing).

De eerste verdieping wordt met de zolder verbonden door een houten trap.